Opskrifter

Paninibrød for hjemmebageren​

Fordej til panini:​

  • 3g frisk Gær
  • 12g Durummel
  • 36g Fuldkorns hvedemel
  • 12g Fuldkorns rugmel
  • 9g Skårne rugkerner
  • 30g Hvedemel
  • 3 dl Vand​

Bland det hele, og lad det stå natten over på køl.​

Tip: Fordejen kan holde sig 1-2 måneder på køl.

​​

Panini:

  • 1 dl Fordej
  • 6 dl Vand
  • 300g Durummel
  • 540g Hvedemel
  • 28g Fint salt
  • ​(ekstra kerner og malt kan tilsættes efter smag og behag)

Alt undtagen salt æltes på maskinen til dejen er samlet og ”slår” op af kanterne/siderne (ved mellemhastighed tager det mindst 20 minutter til dejen falder sammen).
Salten tilsættes og æltes i (ved mellemhastighed tager det mindst 10 minutter).

Dejen lægges i en stor beholder og stilles på køkkenbordet til dagen efter eller sættes på køl, og tages ud dagen før brug.

Tip: Dejen kan holde sig max 5 dage på køl.

Dejen væltes ud på bordet, drysses med durum, eller det man har lyst til, og skæres ud.

Brødene bages ved 225 grader i ca. 16 minutter. Vend brødet på hovedet og bag det 5 minutter mere.

Tip: Brødet kan fryses og opvarmes ved at skylle brødet under vandhanen, og så bage det ved 160 grader i ca. 16 minutter

Cola-lagkage

​Skal du holde børnefest, fødselsdagsfest for en slikmund eller har du andet at fejre? Så prøv vores cola-lagkage!

 ​

Kagedejen:

  • 5 dl Hvedemel
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • 1/2 tsk. Salt
  • 3 dl Mini marshmallows
  • 2 1/2 dl Coca-cola (ikke light eller zero)
  • 3/4 dl Mælk
  • 170 gr. Smør
  • 5 dl Sukker
  • 2 Æg

​Bland hvedemel, kakaopulver, salt og marshmallows i én skål og cola og mælk i en anden. Miks smør og sukker, så det giver en jævn konsistens. Tilsæt æggene til smør/sukker blandingen et af gangen, så det er helt inkorporeret i smør/sukkeret. Tilsæt herefter skiftevis det tørre og cola/mælk. Hæld dejen i en smurt springform.

Tip: Fordel eventuelt dejen i to springforme – så slipper du for at skære kagen igennem senere.


Bages ved 170 grader i 1-1½ time indtil kagen er fast. Lad den køle godt af i formen.​

Forslag til fyld:

Buttercream:​

  • 2 1/2 dl. mælk
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 225 gr. smør
  • 2 1/2 dl. sukker
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

​Pisk 4 spsk. mælk sammen med melet i en gryde. Pisk resten af mælken + kakaopulveret i. Lad det simre under omrøring i 30 sek. til det får en tyk konsistens. Lad det køle af. Miks smør, sukker og vanilje til en jævn konsistens. Tilføj indholdet af gryden og pisk det sammen indtil cremen er glat.​

Fordel 1/2 af cremen mellem de to lag af kager, evt. med marshmallows i, og put den anden 1/2 af cremen på toppen af kagen. Riv evt. chokolade over.

​​

Tip: Prøv eventuelt en blanding af bær og flødeskum eller brug dit eget yndlings lagkagefyld. Kun fantasien sætter grænser!

Hos Restaurant Oasen bruger vi altid lokale råvarer

Lidt om os

Vi er en autentisk dansk restaurant, der serverer traditionel og klassisk mad til enhver lejlighed.

Vi går op i kvalitetsmad og service i topklasse, og vi sørger altid for, at vores gæster føler sig hjemme og godt tilpas, når de besøger vores restaurant.

Vi samarbejder med MK Event.

Kontakt os

MK Event

Søndre Møllevej 5-7, 8305 Samsø

Find os på Google Maps

Telefon: +45 41 18 05 71

E-mail: oasen@minkok.dk

smiley